Ahad, 25 September 2011

Isu dadah: Kursus untuk seludup heroin

BIMBANG...ahli keluarga bersama Chong menunjukkan gambar Letchumi.
BIMBANG...ahli keluarga bersama Chong menunjukkan gambar Letchumi.
KUALA LUMPUR: Seorang wanita yang juga pembungkus makanan di sebuah kilang di sini, ditahan pihak berkuasa Lapangan Terbang Antarabangsa Guangzhou, China selepas disyaki cuba menyeludup dadah jenis heroin seberat 549 gram bernilai kira-kira RM40,000.
Difahamkan, wanita itu, C Letchumi, 32, yang dipercayai menjadi mangsa sindiket keldai dadah berlepas ke republik itu pada 10 September lalu bersama empat rakan sekerjanya termasuk majikan warga Nigeria, bagaimanapun ditahan pihak berkuasa China atas dakwaan membawa dadah terbabit yang disorokkan dalam beg baju.
Menurut suami mangsa, C S Sangar, isterinya baru tiga bulan bekerja dengan sebuah kilang pembungkusan makanan di Taman Bolton, Gombak, dekat sini, sebelum mendapat tawaran daripada majikannya untuk pergi ke China bagi mengikuti kursus pengurusan.

“Pada mulanya saya curiga dengan tawaran itu memandangkan isteri baru beberapa bulan bekerja, namun tidak mengesyaki apa-apa perkara buruk kerana dia seronok bekerja di situ selain baik dengan seorang anak majikan.

“Pada hari kejadian, saya menghantarnya ke lapangan terbang dan sebelum berlepas, Letchumi memeluk saya dan memohon untuk pergi ke sana selama seminggu dan saya pelik dengan tindakannya itu।
sumber: metro 25/9/2011


Tiada ulasan:

Catat Komen